Douchen!!!
Door: Brigitta
Blijf op de hoogte en volg Brigitta
08 Augustus 2025 | Zweden, Bro
Dat een douche zó lekker kan zijn. En dan niet eens een douche voorzien van alle luxe. Nee gewoon een cabine met een gordijn, met een witte plastic slang en een simpele douchekop maar met goede harde en warme straal. Heerlijk!! Na 2 dagen campings met op z'n minst authentiek sanitair (en niet al te fris) is dit weer een weldaad - een mens verlegt al kamperend zijn grenzen en luxe krijgt een verhelderende andere betekenis.
We zijn aangeland op Björknäs Camping in Bro zo'n 30 km ten westen van Stockholm, gelegen aan een geweldig meer met heerlijk strand. We zijn er vorig jaar ook 2 dagen geweest.
Geheel tegen de gewoonte in heb ik gisteren toch online gecheckt of er voor 2 dagen (het weekeinde) plek is. Het wordt hier fijn weer, rond de 23°, en dat is en betekent in Scandinavië: strandweer en dus veel Zweden in hun laatste vakantieweek nog even weg. En dat bleek te kloppen, nog 3 plekjes vrij. Dus maar geboekt. En dus staan we, hilarisch genoeg, op dezelfde plek als vorig jaar.
Lekkere grillkip op het strand eten, vuurtje, worstjes grillen, gezellig klets met de Nederlandse buurtjes - die zijn met oude omgebouwde Mercedes bus met hele gezin (4 kids) vertrokken 2 maanden geleden en zien wel waar en wanneer ze eindigen). Kortom: campinglife at its best.
Vandaag een rit van 370 km. Het was saai, druk - meer autos dan we de afgelopen 3,5 weken bij elkaar hebben gezien nu in 1 dag, zelfs file!! Het levert in ieder geval goede gesprekken op over wat "genoeg" is en waarom mensen die alles al hebben (en meer) doorgaans het meest bang zijn dat ze iets te kort komen (diegenen die om 13.00 uur bij de campingpoort met hun camper staan te trappelen omdat ze anders geen mooie plek hebben bv).
Enfin, morgen nog meer drukte : Stockholm, shoppen, sushi eten, de oude stad in. Het is gewoon ern super leuke stad.
Enbdan waarschijnlijk zondag richting huis - tenzij Feline hier nog een dagje op het strand wil liggen - maar ik vermoed dat ze wel naar huis wil. Zijn we wederom precies 4 weken weggeweest. We gaan het zien. Eerst lekker slapen en morgen van Stockholm genieten.
Sunset: 20 45 uur
Sunrise: 04.58 uur