Deense Wadden
Door: Brigitta
Blijf op de hoogte en volg Brigitta
19 Juli 2025 | Denemarken, Ribe
We zijn het gevoel van de dagen helemaal kwijt. En we blijven een dagje langer staan - het is hier te lekker en te warm. Rond 9.30 uur is iedereen wakker. De daktent staat in de schaduw, dus we worden niet door de ochtendzon onze tent uitgeblazen. Als Farid Pepper uit gaat laten boekt hij meteen een overnachting bij.
We ontbijten riant met gebakken eieren. Daarna de afwas, wat kleding wassen, en rond 13.30 uur rijden we de camping af en zoeken een weg naar de kust. Die is verrassend dichtbij én is ongeveer een kopie van de Groningse Wadden - mooi! Ruizend riet, modder, blauwe lucht, wolkjes. Op de achtergrond de enorme industrie van Ebsjerg. Opvallend zijn trouwens de enorme boerderijen. Niet normaal groot. Het doet ons oponderzoek uitgaa, wat blijkt, Denemarken is iets groter dan Nederland en heeft maar 5,9 milhoen inwoners! Ja dan heb je ruimte voor grote boerderijen. Het is overigens ook overal verrassend stil op straat. Geen mensen, geen auto's.
We gaan even langs bij de REMA1000, boodschapjes voor 2 dagen. In Scandinavië weet je het maar nooit met winkels en zondagen. Soms is het verrassend christelijk.
Het is een mooie warme dag (28°C). Rond 16.00 uur ligt Farid in de schaduw te slapen (die kon zelfs vandaag naar rechts kijken, en zit nu (21.31 uur) zelfs nog buiten/beneden!! We gaan de goede kant op) en Feline ligt ook in de daktent series te kijken - we laten morgen al dan niet vertrekken van haar afhangen. Voelt ze zich weer oké dan gaan we weer iets noordelijker, zo niet dan blijven we nog een dagje.
We kijken wel alvast letterlijk op de kaart vooruit - we pinnen een paar leuke plekjes op 60 tot 80 km hier vandaan en zoeken alvast informatie bij Stena Line voor een eventuele overtocht Frederikshaven - Goteborg.
We eten heerlijke knoflookgamba's - Feline doet dit in de insecten vrije daktent -iets met wespen [e-1f648], wijntje erbij - het is een heerlijke zwoele zomeravond.
Zo lekker naar bed en morgen zien we wel weer.
Locatie:
Darum Camping