Vaste land
Door: Brigitta
Blijf op de hoogte en volg Brigitta
05 Augustus 2025 | Noorwegen, Rognan
Hadden we in 2023 storm Hans die onze vakantie route bepaalde, nu is storm Floris degene waar we mee van doen hebben. Vannacht trok de wind aan en meer dan verwacht. Rond half 2 besloten we de grote pennen van het grote bovenzeil eruit te halen en het bovenzeil vast te zetten. We deden geen oog dicht door het aanhoudende geflapper. Het bovenzeil vastzetten heeft doorgaans wel het gewenste resultaat, nu ook - maar voor even: de wind trok verder aan en ook nu maakte het geflapper lawaai. Aan zee staan met je daktent is geweldig, totdat het serieus gaat waaien.
Om 07.00 uur er dan maar uit nadat we hooguit 4 uur geslapen hebben. In een rustig tempo alles ingepakt en nog voor 09.00 uur rijden we de camping af. Ondanks de wind is het prachtig weer. We rijden nog evenlangs Bleick en Stave en genieten van de waanzinnige uitzichten.
Rond 11.15 uur rijden we de ferry van Lødingen naar Bognes op. We hebben geluk: op het moment dat we aan komen rijden meert de Lødingen aan.
Aan boord onze laatste veerboot pølse med brød en een goede kop koffie. Lekker buiten zitten in de warme wind.
In Bognes de ferry weer af. We hebben besloten naar wederom Rognan fjordcamping te gaan: 2 droge dagen én de wind is daar te doen. Rond half 4 komen we aan. Nog even een wandelingetje naar het dorp, lekker eten en op tijd naar bed: slapen!!! We zijn zo moe!
Sunset: 22.18 uur
Sunrise: 03.46 uur