File hel
Door: Brigitta
Blijf op de hoogte en volg Brigitta
17 Juli 2025 | Denemarken, Rinkenæs
We hebben werkelijk héérlijk geslapen, allemaal, inclusief Pepper. Wat thuis eigenlijk nooit lukt, we slapen allemaal zo 10 uur onafgebroken- stilte, frisse lucht, het doet wonderen. Als ik rond half 9 de daktent uit kom ligt Pepper ook nog op zijn rug (pure overgave/veiligheid) te slapen in de auto. Het ziet er niet uit.
Langzaamaan staan we allemaal op. Peppertje uitlaten, koffie, thee, ontbijtje en dan het inpakken ritueel. Enfin rond 12.00 uur rijden we de camping af. Op naar Denemarken, doel Ribe - de oudste Viking stad van Scandinavië.
Al weken lezen we over enorme files rondom Bremen en Hamburg, dat laatste is niet nieuw - dat is al jaren zo. Google maps aan, er zijn nl niet echt veel alternatieven om Bremen en Hamburg te vermijden wanneer je naar Denemarken wilt. Heel lang, laten we zeggen zo'n uur of twee, verhaal kort: vanaf voor Bremen tot aan na Hamburg belanden we in de ene Stau na de andere. De ene Baustelle na de andere, het ene Unfall na het andere. Pas tegen 17.00 uur zijn we eindelijk Hamburg voorbij. Ook nu weer: we rijden hier voor het vierde jaar langs, we zien nauwelijks verandering. Onbegrijpelijk, niet te snappen.
We zijn ook he-le-maal klaar met de files. We tanken, en plankgas naar Denemarken. De besluiten zijn snel genomen. We gaan naar Rinkenæshus Camping, direct over de grens bij Flensburg. Bekende camping, altijd goed. De camping met de roze sanitair ruimte - als er niet gerenoveerd is. Het eerste en tweede jaar Scandinavië stonden we hier ook. De eerste keer met 30 °, de tweede keer in de regen met een kapot gasfornuis en nu is het droog en 23°.
Om 18.15 uur rijden we de camping op. En direct is duidelijk dat er iets anders is: de receptie zit ergens anders en de mevrouw is een meneer geworden.
Wat blijkt, 2 weken na ons vertrek in 2023 is de camping overgenomen door deze nieuwe eigenaren. En dus o.a. geen roze sanitair ruimte meer. Samen met de eigenaar hebben we er veel plezier om. Ze hebben de camping nog meer ten goede veranderd: geen auto's meer op het terrein - tenzij je op of in je auto slaapt (hebben wij ff mazzel) en alle vaste campingplaatsen zijn weg en dat is echt fijn! Die laatste zorgen er altijd voor dat je je niet echt welkom voelt. Vaste camping gasten weten je doorgaans heel vilein het gevoel te geven dat je eigenlijk hun territorium bent binnen gedrongen.
We zoeken een mooi plekje uit en klappen alles weer uit. Drankje, chipje en rond 19.30 uur gaan we eten: de traditionele pasta. Hij smaakt heerlijk.
De weerapps zijn wat onduidelijk over de weersvoorspelling maar het zou zomaar vannacht en morgenochtend kunnen gaan regenen. We besluiten de grote tarp op te zetten en op ons gemakje de nieuwe scheerlijnen, nieuwe extra harde haringen en het nieuwe scheerlijn aantreksysteem te installeren. Al met al zijn Feline en ik er ruim een uur, als het niet langer is, mee bezig. Het resultaat is verbluffend: overal knal groene reflecterende scheerlijnen die super makkelijk op spanning zijn te zetten. Ondertussen heeft Feline ook de feestverlichting op gehangen. Super gezellig. Rond 23.30 uur liggen we allemaal op bed. Moe, voldaan en wie weet doen we morgen ff helemaal niks. We zien het wel.
Locatie:
Rinkenæshus Campingground