Sønderborg
Door: Brigitta
Blijf op de hoogte en volg Brigitta
17 Juli 2025 | Denemarken, Rinkenæs
De nieuwe camping eigenaren hebben als melder dat er bezoekers bij de receptie zijn een "birdybox" staan - wij hebben er thuis één op de wc - bij iedere beweging gaat er een vogelconcert af.
Vanmorgen rond 4 uur / half 5 leken er wel.in iedere boom tientallen birdyboxen te hangen. We zijn serieus wakker geworden van de enorme hoeveelheid vogels met hun bij behorende gezang. Uiteindelijk wen je er aan en vallen we weer in slaap.
Rond half 9 worden we rustig wakker. We gaan weinig doen vandaag besluiten we. In wandel naar de receptie, haal de bestelde broodjes op en boek een nachtje bij. Denemarken is duur geworden merken we de gehele dag - nu: 7 lullige, maar overheerlijke broodjes (dat dan weer wel) voor bijna €12,00.
Koffie, thee, in de zon liggen, slapen, douchen, dat.
Rond 15.00 uur klappen we de daktent even in - na eerst de plek van de wielen gemarkeerd te hebben in het gras zodat we straks weer precies goed uitkomen bij de tarp. We rijden naar het 20 km verderop gelegen Sønderborg. Een super leuk havenstadje. Mooie boulevard, leuke (wel oubollige) winkelstraat, enorm veel (lege) terrassen, heerlijk rustig. Sønderborg is een mooi havenstadje. Aan de boulevard kopen we drie (kleine).softijsjes - bijna €18,00 lichter - zoals gezegd Denemarken is echt duur). Klein is wel.een understatement. We krijgen deze kleine softijsjes nauwelijks op, zo enorm groot zijn ze.
We wandelen nog even verder. Het is warm (27°). Pepper sjokt mee, voor hem.is het helemaal warm.
Na 1,5 uur lekker gewandeld rijden we, met een tussenstop bij de REMA1000 (alles is zo'n beetje op), terug naar de camping. "Hut"weer uitgeklapt en we zitten heerlijk met een "chippie"aan een drankje. Kletsje hier, kletsje daar. Farid gaat bij de Nederlandse achterburen met de Hymer Venture S langs - een 4x4 camper bus/vrachtwagen van ongeveer €300.000,00 (nee geen typefouten). Het ding heeft 2 verdiepingen en zelfs een balkonnetje. Een enorm gevaarte.
Na een overheerlijk broodje hamburgers besluit ik toch nog even met Pepper naar de dichtbijzijnde vuurtoren te wandelen. Een wandelingetje van ongeveer een uur. Super mooi door de glooiende graanvelden met hier en daar een haas. Ik kom verder geen mens tegen. Kom daar in Nederland maar eens om.
Rond 22.30 uur ben ik terug, de afwas nog even doen en dan heerlijk "te bed".
Morgen weer een mooie dag!
Locatie:
Rinkenhæshus Campingground