Toeristen
Blijf op de hoogte en volg Brigitta
03 Augustus 2023 | Noorwegen, Tornes
Dat je dus doodmoe kan worden van alle indrukken. Het verslag van 3 augustus dus maar in de ochtend van 4 augustus geschreven na een regenachtige avond en nacht aan de Harøyfjord.
Gisterochtend werden we na een koude nacht, het is rond de 4 -5 graden geweest maar daar hebben wij totaal geen last van gehad, rond half 9 - 9 uur wakker. We hebben heerlijk geslapen. Het zonnetje komt al over de bergen heen waardoor het snel opwarmt. Met mijn vorig jaar op de Nordkapp gekichtte Sami reiskid repareer ik mijn boek. Het gebruikelijke koffie en thee ritueel, inpakken en wegwezen. Vandaag onderweg richting Molde via Geiranger en de Trollstigveien die inmiddels weer is opengesteld.
We rijden terug over dezelfde weg die we heen zijn gereden op de Gamle Strynefjellsvegen. Het leuke is, hoewel het dezelfde weg is zie je alles precies weer anders. Wanneer we weer beneden zijn is er direct ook weer internet en telefonie bereik. Zal je net zien, altijd gaat alles goed qua werk tijdens de vakantie, heb je 1x geen bereik is er een probleem. Kantoor blijkt al een paar keer gebeld door dezelfde klant. "Aan het werk" dus. Al telefonerend wordt het probleem sowieso tijdelijk opgelost. We kijken op een camping wel even verder in de systemen via de laptop.
We vervolgen onze weg en rijden richting Geiranger. Naar mate we Geiranger naderen wordt het steeds drukker op de weg. De mooie uitzichtplekjes staan echt ramvol toeristen en dit jaar, we horen het van veel mensen, bizar veel Nederlanders. Dat was vorig jaar echt totaal anders. Moet wel gezegd, zijn wij vorig jaar ook niet in dit gebied geweest met al zijn toeristische hotspots.
Touringcar na touringcar vol toeristen uit de cruiseschepen bij Geiranger komen ons tegemoet op het smalle bergweggetje vol haarspeldbochten. We zijn blij dat we de weg zo naar beneden rijden zo in plaats van omhoog. De uitzichten zijn, het wordt saai, weer erg mooi. Het stopt gewoon niet.
Geiranger zelf stelt niets voor. Een enorme hoop toerisme en toeristen, vreselijk. De fjord zelf is wel heel mooi. Loodrecht komen de bergen uit de fjord omhoog. Heel imposant.
Geiranger uit met weer een weg met vele haarspeldbochten omhoog.
Bij Eidsdal pakken we de ferry naar Linge. En weer verder. We rijden via de beroemde Trollstigveien. We hebben het door doordat overal op en langs de weg bussen, campers, campers en nog meer campers staan geparkeerd bij de beroemde uitzichtpunten. Het is er zó druk dat we geen enkele behoefte hebben om te stoppen. We rijden door, die foto van dat uitzichtpunt kunnen we ook van internet halen. Via de vele watervallen en de 11 haarspeldbochten slingeren we naar beneden. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het vooral de bijzondere weg is die het meeste bewondering afdwingt. De omgeving is heel mooi, maar we hebben mooier gezien (dat klinkt wel héél verwend).
Ook hier zijn we weer blij dat we de weg naar beneden rijden in plaats van omhoog. Het is weer soort van filerijden tussen de campers en dan rijdt naar beneden toch comfortabeler dan omhoog.
Eindelijk weer rechte wegen. Langzaamaan verandert de omgeving. Alles wordt wat ruimer. We nemen de ferry bij Ålfarnes naar Sølsnes, rijden voorbij Molde richting Tornes en Tornes Fjord Camping. Met het uitzicht op de fjord instaleren we ons. Helaas betrekt het snel en ben ik in de regen aan het koken. Het eten is er niet minder lekker door. Na het eten afwassen, heerlijk warm douchen en nog een spelletje Beverbende in de tent. Ik val doodmoe in slaap. Van 269 km rijden in ruim 5 uur (het Noorse gemiddelde) wordt je doodmoe.
04 Augustus 2023 - 10:41
Aleida Willemsen :
Verveeld nooit he'!!al dat moois. Gelukkig zijn jullie voorbereid op de kou.
04 Augustus 2023 - 14:08
Joop:
Molde heeft Farid nog slechte herinneringen aan. In 2015 speelde Ajax twee maal gelijk tegen dit team. In de Europa League. Fenerbache en Molde gingen door en Ajax was uitgeschakeld. Niet echt een prestatie om trots op te zijn.
04 Augustus 2023 - 17:32
Mary:
ik heb veel foto's van Geiranger m.n. vanaf dat drukke uitzichtspunt, maar wel heel erg mooi met de gletscher op de achtergrond.