Noorwegen!! - Reisverslag uit Ryggebyen, Noorwegen van Brigitta Boonacker - WaarBenJij.nu Noorwegen!! - Reisverslag uit Ryggebyen, Noorwegen van Brigitta Boonacker - WaarBenJij.nu

Noorwegen!!

Blijf op de hoogte en volg Brigitta

28 Juli 2023 | Noorwegen, Ryggebyen

We zijn (al) in Noorwegen! Gisteravond kregen we toch nog een Zweedse buurman met daktent. Meer dan zijn vraag of het goed was of hij naast ons kwam staan en de rits van zijn daktent hebben we niet van hem gehoord. Lekker rustig. Half 11 de daktent in en al snel sliep iedereen.

Rond half 9 worden we wakker in een heerlijk zonnetje. Het uitzicht kan daardoor niet beter. Pepper uitlaten, ochtendtoilet in het bos - het blijft leuk - en dan de nieuwe aanwinst uitgetest: koffie en thee op het gasbrandertje. Dat we daar niet eerder op zijn gekomen! Het werkt fantastisch.

Na het ontbijt pakken we rustig in en Rod 11.30 uur manoeuvreren we voorzichtig het bospad af naar de openbare weg. Eerst langs de ICA supermarket. We waren even vergeten dat een beetje supermarkt in Zweden meer (schep)snoep heeft dan onze Jamin. Wat een hoeveelheden snoep!! Het avondeten, het ontbijt, fruit, uiteraard snoep en een lekker warm grill kippetje voor onderweg gekocht. We zien wel hoever we komen maar roeren toch vandaag in één keer Noorwegen te halen.

De zon schijnt, de uitzichten zijn prachtig. Vorig jaar reden we hier in de stromende regen en hebben we daardoor weinig kunnen zien. Maar nu is het genieten. Na 2 uur maken we een pitstop. Verorberen de grillkip, even naar de altijd nette en goed geoutilleerde snelweg toiletten en hebben familieberaad waar heen te gaan.

Alle campings vlak over de Noorse grens staan vol, zijn takke duur of hebben slechte reviews. We besluiten alle jerrycans vol water te doen zodat we de keuze hebben om te gaan wildkamperen. En passant gooien we het inmiddels vele malen gerepareerde en altijd te veel ruimte innemende 2 pits ff gasfornuis in de aanwezige container. Dát scheelt ruimte. We kopen thuis wel weer een nieuwe. Helaas moeten we nu alleen onnodig 2 Gasflessen "meezeulen". Het is niet anders.

We vertrekken weer en rond 16.50 uur passeren we zonder enig oponthoud de Noorse grens. We rijden een kleine 80 km door en zoeken via Park4Night weer een fijn overnachtingsplaatsje aan een meertje op. Na 21.30 uur wordt het er bijna doodstil, op een af en toe voorbij razende motor of auto na. Worstenbroodjes op de BBQ, water uit het meer voor de afwas, Farid en Feline zijn vissen, kraanvogels op de achtergrond en een zon die pas rond 22.00 uur ondergaat. Het blijft tot 23.30 uur redelijk licht.

Morgen nog een mooi dagje met zon, zondag waarschijnlijk een dag regen. We gaan een mooie camping op zoeken met goede WiFi voor de F1 én een dagje de regen uitzitten.

Locatie:

59.418371, 10.994074 (lat, lng)

N 59° 25' 6.13" , E 10° 59' 38.66" (lat, lng)

16 Sekundær Fylkesveg 282

1593 Svinndal