Wellnessday
Blijf op de hoogte en volg Brigitta
10 Augustus 2022 | Zweden, Malung
We kunnen kort zijn over vandaag: uitslapen, ontbijtje in het zonnetje, wandelingetje naar het centrum van Malung, zwembad, Bastu (Zweeds voor Sauna, daar zitten de Noren en Finnen in, het is uiteindelijk hetzelfde. Hoewel de Finse sauna heter is dan de Zweedse Bastu), kleren en handdoeken weer schoon gewassen in de tas, afhaal pizza met een heerlijk roseetje, 21.15 uur zon onder :scream: en rond 22.00 uur lekker het bedje in.
Kortom een heerlijk vakantie dagje met een heerlijk aangename 21° . Verder weer mooie ontmoetingen. De mensen die we treffen hebben mooie verhalen en avonturen.
Tijdens onze wandeling naar en in het centrum van Malung zien we ineens een gezin, vader,moeder en dochter van rond de 8-9 jaar, lopen met een Friese Stabij!! Wij en zij zijn van afstand al verbaasd. "Hé dat is een Stabij!" horen we al van afstand in onvervalst Vlaams. Direct mooie gesprekken op de hoek van de straat. Waar komen jullie vandaan, waar ga je naartoe. Ook dit gezin is 9 maanden op stap. Kind van school, homescholing (daar zijn we nu allemaal toch wel in getraind) en nu 4 maanden Scandinavië en daarna gaan ze 5 maanden naar Midden Amerika. Wát gaaf, komen wij aan met onze 4 weken tot een maand. Zij verplaatsen zich in een geweldig mooie "overland nomad" off the road truck. We hebben ze al veel gezien. Geweldige apparaten. Je zou er bijna je groot rijbewijs voor gaan halen. Een camper verliest het op alle fronten van deze voertuigen. In Jokkmokk had Farid ook al goede gesprekken met een echtpaar met zo'n geweldig voertuig. Wie weet, een mens moet wat te dromen houden...
's Avonds parkeert achter ons een Nederlands gezin, gewoon met een caravan. Ook zij hebben hun dochter 2 jaar geleden voor 9 maanden van school gehaald en via de wereldschool lessen laten volgen. Het is verrassend eenvoudig. Mooie verhalen iedere keer. We komen steeds meer mensen tegen met dit soort mooie reizen en verhalen. Het ligt uiteraard ook aan de regio en de landen waar we ons begeven en bevinden: mensen die van reizen houden.
Die van ons, berekenen we vandaag, gaat langzaam op zijn einde lopen. Ergens volgende week, waarschijnlijk dinsdag of maandag, verwachten we naar huis te rijden. Het weer slaat hier dan weer om en het zou jammer zijn om voor 1 of 2 dagen de hele boel nat te laten regenen.
We hebben eigenlijk helemaal geen zin, het liefst draaien we weer om richting het Noorden. Maar ja, duty calls, en Feline wil ook wel weer graag met haar vriendinnen spelen (en met Liesan naar Walibi).
Morgen naar de grootste snoepwinkel van Europa!!! (En stiekem even naar Noorwegen, want dat is de kortste goed begaanbare weg er naartoe).
Locatie: Malung Camping
11 Augustus 2022 - 12:00
Joop:
Jemig bijna zo saai als een dag een dag in Gooise Meren in de zomer. Mijn dagen dus. Voor jullie wel een mooie en gezonde afwisseling. Iedere dag honderden kilometers rijden is behoorlijk vermoeiend. Over aardige caravans en campers gesproken, ook al een Bruder gespot?