8259
Blijf op de hoogte en volg Brigitta
15 Augustus 2022 | Nederland, Bussum
Tsja, daar is ie dan, de laatste dag en die werd vooraf gegaan door een nachtje met Feline die ziek is. Koorts, keelpijn, en pijn in alle botten. Dan is het goed dat we naar huis gaan. We kijken er naar uit dat we ons niet eerst helemaal hoeven aan te kleden alvorens we, als we wakker worden, naar de wc moeten. Op campings, nu dat lijkt me logisch, maar tijdens het wildkamperen ook omdat het 9 van de 10 keer gewoon fris dan wel koud was. En ook dat iedere keer je weg vinden in weer een nieuwe camping douche maakt ook dat je je thuisdouche op voorhand al enorm waardeert.
Buiten dat hebben we totaal geen zin om naar de drukte en hectiek van de randstad terug te gaan. Zoals eerder gezegd zouden we het liefst rechtsomkeert naar met name Noorwegen gaan. Maar de terugreis is uiteraard onvermijdelijk.
Rond 07.30 uur worden we al wakker van de buren...wat hebben we een hekel aan grote campings gekregen! Nog een reden om vanuit Vadstena in één keer naar huis te rijden. Alles in Zuid Zweden zit vol, helemaal nu het zulk uitzonderlijk zomers weer is.
We ontbijten volgens onze vaste ritueel, dit maal met heerlijke Noorse jam en gekookte eitjes. Genieten nog even van de ochtendzon, wassen af bij onze tent - de campingkeuken is echt te ver weg en we hebben nog gas genoeg en aan water geen gebrek. Nog een rondje door de tassen en koelbox zodat we geen onnodige bagage mee terugnemen en inpakken maar. Rond 10.15 uur rijden we via de toiletten naar de receptie om uit te checken en 10.45 uur slaan we linksaf het camping terrein af richting....thuis.
We zouden Gränna nog aandoen (wederom iets met snoep), maar Feline heeft er geen zin in. Met 2 Sinaspril op is ze redelijk opgeknapt, en wij hebben ook geen zin om met 30° door een stadje heen te lopen, Pepper al helemaal niet. Dan kan je beter rustig in je airco gekoelde auto genieten van alle uitzichten.
Zo gezegd, zo gedaan. Op een heerlijk rustige snelweg, jawel die hebben de afgelopen 4 weken niet meer gezien, zoeven we langs eindeloze graanvelden waarop de boeren enorm hard aan het werk zijn om de graanoogst binnen te halen. Ook hier wordt einde van de dag, begin van morgen. regen verwacht (nog een reden om nu naar huis te gaan: Alles is kurkdroog ingepakt, scheelt een hoop gedoe thuis)
Bij Helsingborg rijden we de E6 richting Malmö weer op: het rondje Scandinavië is letterlijk rond! Wat een mooie reis, geweldige herinneringen en avonturen. Onvergetelijk. 26 keer het kampement opbouwen, 26 keer weer afbreken, 10 keer wildkamperen - wat is dát een feestje, 13 verschillende campings, 5 landen, miljoenen muggen, niet te tellen hoeveelheden muggenbulten, vele ontzettend leuke ontmoetingen met mensen waar we nu al weer de namen van zijn vergeten (behalve Briger, onze zalm visinstructeur, die gaan we niet snel vergeten) nog nooit van ons leven zóveel campers gezien (en doorgaans ook enorm grote), nog nooit zóveel remdieren te hebben gezien en ook nog nooit zoveel kilometers in 4 weken gereden te hebben, rijden we de laatste ruim 800 kilometer terug op de weg die we gekomen waren. Hier is al het graan inmiddels overal geoogst. We zien de plekken waar we ons vier weken geleden over verbaasden omdat we ze al zo mooi vonden. Wat blaze constateren we dat we ze nu wat gewoontjes vinden. Behalve de twee bruggen, die blijven bizar impossant. We wisselen om de paar uur van chauffeur, eten rond 18.30 uur in Duitsland even bij de Burger King, laten Pepper uit en vervolgen onze weg. Vlak voor Osnabruck bereiken we de 8000 gereden km grens. Ondanks dat er nauwelijks vrachtwagens rijden (zondag) is het in onze beleving "takke druk". En....het stinkt ook overal. Tsja bijna 4 weken schone lucht is een verschil.
Om exact 23.59 uur stoppen we voor de Kruislaan 26. "Welkom thuis" zegt Google maps. Liesan staat ons in de voordeur op te wachten. 8259 gereden kilometers en we zijn weer thuis. Een geweldige ervaring en avontuur rijker waar we nu al met veel heimwee op terugkijken.
Op naar het volgende avontuur!
15 Augustus 2022 - 16:54
Joop:
Ik tel zes landen. NL, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden.