SNOEP!!
Blijf op de hoogte en volg Brigitta
11 Augustus 2022 | Zweden, Karlstad
Feline heeft er 2 jaar naar uitgekeken en vandaag waren we er dan: een van de grootste snoepwinkel van Europa in Charlottenberg. Mijn hemel, wat een hoeveelheden en wat een keuze!! En de lucht! Zoet, suiker en inderdaad gewoon snoep. Bakken en bakken vol schepsnoep. Wanden vol net M&M's, Tobelerones, en weet ik veel welk ander Snoep. Groot, groter, grootst, veel, meer en meest. Een mand mee met daarin 3 zakken: één voor Feline (en papa en mama ook een beetje), één voor Liesan - want dat had Feline beloofd - en één voor BFF Lynn.
Laat een kind los in een grote snoepwinkel en de oh's en ah's zijn niet van de lucht. En nog een belofte: we gaan niet zeuren over de hoeveelheden. Ondertussen even met whatsapp videobellen met Liesan, want dit moest gedeeld worden. Uiteindelijk werd het mandje te zwaar vond Feline zelf. Met bijna 5 kg snoep en nog een paar lekkere andere dingen weer naar buiten om daarna nog een rondje met papa te doen. Iemand moet bij Pepper blijven, die mag niet mee naar binnen en het is te warm (24°) om hem in de auto te laten. Met papa ook nog een rondje gemaakt en nog wat snoep voor mensen gehaald te hebben met een grote grijns de winkel uit.
Wat een eldorado! Belofte ingelost en de dag kan niet meer stuk voor Feline.
Die dag begon weer mooi: blauwe luchten, lekker windje 18°. Heerlijk. Het gebruikelijke rondje: opstaan, hond uitlaten, koffie, thee, ontbijtje, afwassen en inpakken. Van het moment dat we onze ogen open doen tot wegrijden zijn we 2 uur verder. Om 11.30 uur rijden we weg, op naar Charlottenberg. En de snelste route via goede wegen is....via Noorwegen. We toeren weer door heerlijke landschappen en passeren na ongeveer 1 1/2 uur de Noorse grens. Vrij onopvallend, geen grenspost alleen een bord, een camera en het andere wegdek plus belijning laat de grens zien. In Zweden zijn de middenstrepen op de weg wit. In Noorwegen geel. Klein detail maar daardoor weet je in ieder geval in welk land je bent. En toch zijn er meer kleine verschillen: Zweden vinden we rommeliger of slordiger. Noorwegen is "opgeruimder" en netter en daardoor soort van rustiger. En dat verschil was ons al langer opgevallen. En er valt nog iets op: hebben wij ons ruim 2 weken zo ongeveer scheel betaald aan de enorm hoge dieselprijzen, zijn we een werk weg is de diesel prijs met ongeveer 50 ct per liter naar beneden gekelderd!! En pech de tank zit vol met super dure Zweedse diesel (die nog steeds op niveau van de dure Noorse diesel zit. We gaan even een goede terugreis tank strategie bedenken, dat is zeker.
Enfin, na een klein uurtje verlaten we het mooie Noorwegen weer op precies de manier als we Noorwegen binnen kwamen, de wegbelijning laat gelukkig zien in welk land we zijn. Zelfs de tellefoonprovider heeft niet doorgehad dat we van land verwisselde.
Charlottenberg ligt 45 minuten over de grens, het snoepfeest kon beginnen!!
Na het snoepfeest wippen we ook nog even aan bij de Burger King. Voor het eerst in 3 weken dat we weer een fastfood keten zien. Die zijn in de Noorden niet aanwezig (ook niet rendabel natuurlijk, te veel maanden in het jaar zijn de wegen afgesloten).
De wegen worden nu echt druk. Ook dat hebben 3 weken niet meegemaakt. We besluiten een camping net boven Karlstad te proberen. De echt mooie wildkampeer plekjes worden steeds dunner gezaaid naarmate we het zuiden naderen. We spreken af dat we de laatste dagen gewoon niet moeilijk doen en leuke campings zoeken liefst met strand of zwembad. Alleen als er geen campingplaatsen voor handen zijn, dan gaan we nog een keer wildkamperen.
De camping heeft nog plek, maar is wel vol en druk. Maar er is ook ern super mooi strandje aan een nog mooier meer. We genieten even heerlijk in de zon en Feline in het lekkere water.
Als we weer terug bij de auto en tent zijn en even lekker nog aan een drankje zitten horen we op het terras van het restaurant van de camping ineens Viva Espanja van Imca Marina schallen. Dat we zeker weten dat we morgen weg zijn!!
We realiseren ons vandaag voor het eerst dat we op het einde van onze reis zitten. Maandag of dinsdag zijn we thuis, das 4 of 5 nachtjes slapen! De ticket voor de Øresundbrug maar meteen geboekt. Is dat maar geregeld.
Morgen naar Karlstad en Vadstena
Locatie: Frykenbadens Camping, Kil.
12 Augustus 2022 - 06:43
Sandra :
Geniet nog even van de laatste daagjes!!! Voor je het weet zit je weer in het ritme van alledag....met prachtige herinneringen aan jullie vakantie met een gouden randje! Dikke knuffel van mij voor jullie allemaal.xxx -
13 Augustus 2022 - 12:09
Johan :
Zeker, geniet er maar goed van. En je snoep!!