Zee! - Reisverslag uit Volden, Noorwegen van Brigitta Boonacker - WaarBenJij.nu Zee! - Reisverslag uit Volden, Noorwegen van Brigitta Boonacker - WaarBenJij.nu

Zee!

Blijf op de hoogte en volg Brigitta

25 Juli 2022 | Noorwegen, Volden

Weer een heerlijk nachtje. Fijn dat we de tarp hebben laten staan, want vannacht heeft het geregend en er was weer bij vlagen veel wind. Van die valwinden uit de bergen, dan weer van links en dan weer van rechts. Geen pijl op te trekken. Alles houdt het weer formidabel.

We worden wakker rond 08.00 uur. Tis best nog fris, maar de zon schijnt heerlijk. Koffie en thee gezet. We genieten in het ochtend zonnetje. We komen er achter dat een paar honderd meter verderop een enorme Biathlon baan ligt met tribunes en al. Gaaf om te zien.

De weerapp laat zien dat het vandaag 25° wordt in Trondheim, waar we naartoe willen. We kleden ons nog even snel om.

We vertrekken rond half 11 richting Trondheim. De uitzichten zijn wederom steeds schitterend. Rond half 1 arriveren we in het uitzonderlijk rustige centrum van Trondheim. Contine krijsende meeuwen! We zitten aan zee, de Trondheimfjord. Heerlijk. Tis even zoeken waar wat zit. Maar de gezellig met paraplu's versierde straten lachen ons toe in een heerlijk warme zon. We wandelen wat rond, kopen een nieuwe broek voor Feline bij H&M (die heeft een te kleine broek ingepakt én haar legging heeft ineens gaten) en gaan even heerlijk uit lunchen. Het biertje van Farid blijkt €10,00 te kosten, en ook de hamburgers van verschrikkelijk goede kwaliteit zijn niet de goedkoopste. De eenvoudige lunch kost rond de €80 00. Een ding is wél zeker: de spullen in Noorwegen zijn duur, maar de kwaliteit is geweldig!! Dan laten wij ons in Nederland maar afschepen met troep. Van een waterijsje, vlees of kleding. Goedkoop is het niet maar je krijgt meer dan waar voor je geld. (Alleen bier blijft natuurlijk wel bier)

Rond 15.15 uur vertrekken we uit Trondheim. We hebben besloten een camping te zoeken een stuk boven Trondheim.

De eerste afslag levert, tot onze verbazing, niets op. Dan maar een camping via Park4Night. 39 km verderop klinkt dichtbij maar is in Noorwegen 45 minuten rijden. De hoofdsnelweg (E6) is een 2 baansweg en de maximum snelheid varieert tussen de 70 en 90 km per uur. Heel heel heel af en toe is hij soms 4 baans en dan mag je wel 110.

De beoogde camping is bereikbaar via een 4km lange onverharde weg. De weg alleen al is een belevenis. Als we er aankomen blijkt de camping (Åsholmen camping) bijna aan het einde van de Trondheimfjord te liggen. De uitzichten zijn magnifiek, het ontvangst uiterst hartelijk, en plekken te over. De weersvoorspelling geeft regen en onweer voor de avond en nacht. We besluiten de grote tarp maar op te zetten. Beter safe than sorry.

Het is laag water en via en op de rotsen, zo'n 30 meter van onze plek, hebben we een overweldigend uitzicht over de fjord. En het allerlekkerste: een continue zeelucht en meeuwen op de achtergrond. In een woord geweldig.

Doordat het alleen maar licht blijft hebben we ern heel ander ritme qua eten. Aangezien we niet echt meer weten hoe laat het is eten we wanneer we trek hebben. We plukken mosselen en zeewier wat uiteindelijk tot een heerlijke soort Noorse Paella leidt.

Ondertussen is de voorspelde regen losgebarsten. Alles blijft prima droog en de regen tikt gezellig op de daktent. Het onweer lijkt aan ons voorbij te zijn gegaan. En nu, om 23.30 uur is het nog verrassend licht.

Morgen weer een dag. Het weer zal waarschijnlijk gaan bepalen wat we gaan doen. Nu eerst heerlijk slapen.

• 26 Juli 2022 - 07:00

Sandra :

Wat een geweldig mooie reis zijn jullie aan het maken zeg! Met dank aan jou schoonzus, heb ik een nieuw ochtend ritueel ontwikkeld.....onder het genot van een kop koffie het reisverslag lezen .....ben benieuwd wat morgenochtend brengt....

• 26 Juli 2022 - 09:00

Johan:

Nou dat verhaal past in een reis verslag van de ANWB. Heerlijk te lezen hoe jullie reis vervolgt.