Jokkmokk
Blijf op de hoogte en volg Brigitta
05 Augustus 2022 | Zweden, Jokkmokk
Zoals gepland lekker zonnig dagje in Jokkmokk. Met 19° en in de zon iets warmer, heerlijk. Je zou bijna vergeten dat we nog steeds in het Poolgebied zitten.
Lekker uitgeslapen, koffie, thee, gebakken eieren met spek voor ons en voor Felne broodjes met de heerlijkste jam. Want jammen maken kunnen ze als geen ander in Scandinavië!
Na het ontbijt klappen we de daktent even in en rijden naar Jokkmokk. We wandelen er door heen, het is niet groot, zeg maar gerust klein. Paar restaurantjes en een paar winkeltjes. Het is nu erg rustig en stil. In de winter vindt hier al honderden jaren de Jokkmokk Winter Market plaats, hét ontmoetingsfeest voor alle Sami uit Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Nu stelt Jokkmokk, met alle respect weinig voor.
we bezoeken de Outdoor winkel waar Farid zijn outdoorbroek koopt, die wil hij al sinds Lillehammer hebben. Ondertussen hebben we leuke gesprekken met de mevrouw van de winkel.
Pepper wordt door veel mensen op gemerkt. Mensen hier zijn hondenliefhebber (ze hebben natuurlijk ook veel huskies hier) en ze kennen het ras niet (logisch), maar zijn er bijzonder door gecharmeerd. Een trotse hond noemen ze hem steevast.
De rest van de dag? Ligt Feline in het zwembad, wordt er weer even een handwasje gedaan, eten we heerlijke vis én zitten Feline en Brigitta bijna 2 uur in de heerlijke sauna waar we leuke ontmoetingen hebben met een ander Nederlands gezin hebben. De bikini met Friesland vlag verraad ze meteen, ze zijn ook op roadtrip. Zijn nu 5 dagen onderweg en reizen precies andersom. Leuke gesprekken, we wisselen ervaringen uit.
Daarna even lekker eten en bedje in. Morgen weer verder reizen.
Locatie: Artic Camp Jokkmokk